Temat: [Mondeo 2000-2007] Mondeo - rozstanie poczytajcie !
View Single Post
Stary 25-03-2010, 21:32   #88
slavco
ford::average

Model: Mondeo MK II | S-max po fl
Silnik: 2.0 benz Zetec | Duratec
Rocznik: 1998 | 2010
Domyślnie Odp: Mondeo - rozstanie poczytajcie !

oj... porobiło się na tym forum... i dziwi mnie że tyle ludzi łasi się na diesla skoro wydają takie pieniądze na naprawy
2010-03-23 : PB98 4,75 PB95 4,48 ON 4,08 i będą krzyczeć że ON tańszy!!!

1. Ile oszczędzacie na tym paliwie jeżdżąc dieslem zamiast benzyniakiem ?? no ok były czasy że ON był po 3 z hakiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale nie dzisiaj...
2. Ile wydacie na naprawy diesla?? Dużo
Sumując koszty wyjdzie na to że diesel droższy(przy zakupie i w utrzymaniu) oraz bardziej awaryjny. A teraz powiem jak u mnie wygląda sytuacja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .

W rodzince trochę fordów było: mieliśmy Sierrę z 91 roku 1.8 benzynka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (to mk1 linii mondeo chyba) przy 200 000 sprzedana w 98 roku (przy silniku nic nie padło regularne przeglądy i części eksploatacyjne jak w każdym aucie, a tak to lać i jechać) koleś który od nas go kupił jeździł nim do 2007 (mam z nim kontakt, nic przy silniku nie padło, części eksploatacyjne i paliwko na stacji i jeździł, palił za 1 razem w zimie )sprzedał go przy przebiegu około 300 tyś i jeszcze jeździ(widuję to od czasu do czasu na mieście) ponoć silniczek dalej ma się dobrze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

Po tym jak Sierrka została sprzedana w 1998 kupiliśmy nowe Mondeo MK II 2.0 benzynka. Do dziś jeździ, ma 200 000 km na liczniku.Silnik bezawaryjny, hula pięknie, nic poza regularnymi przeglądami i ręczę że do 350 000 dobije spokojnie bez awarii a jak zdrówko dopisze to i więcej.
Za niedługo ja będę nim jeździł (prawko świeże,oczywiście nasze mondeo nie idzie na sprzedaż 8000 to marniutka wartość a kupować za 4-5 k dla mnie nie wiadomo czy bity czy...się nie opłaca heh będę miał od ojca auto i wiem co przejechało jaka jest jego przeszłość, i że mnie nie zawiedzie ).
Więc oprócz Mondeo, którego nie sprzedamy, będzie (zamówiony już na maj ma być) S-Max po face'u oczywiście kochane 2.0 145km benz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i ani mowy o dieslu słysząc jak portfele czyści Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mój znajomy opowiadał jak kupił Forda Fiestę 1.6 benz w 99 roku (małe autko na miasto 1.6 styknie) przy przebiegu 85 tys w Austrii,lekko bite, ale zderzak mu zrobili, bał się trochę, ale wziął
i co ?? jeździ mu bardzo dobrze (praktycznie bezawaryjny i o dziwo nawet silnik kopniaczka ma jak na miasto porównując mojego 2.0 w kombi) i mówi że mu się naprawdę opłaciło, udane autko, sprzedawać go nie będzie, bo jest jako drugie auto w domu a ubezpieczenia,itp to koszty malutkie więc szkoda tracić takiego. Odpala bez problemu w zimie też. Z silnikiem żadnych problemów nie miał, regularne przeglądy, lać paliwo i jechać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .

Mam też sąsiada, ma warsztat samochodowy, codziennie ogródek pełny aut, mówił mi że jeżeli chodzi o silniki to naprawia głownie diesle, a jak się trafi benz to już naprawdę trzeba mieć szczęście, mówi że benzola szybko i dość tanio naprawia, bez większych problemów.A z dieslami to nic tylko klnąc jak szewc, niektórzy to stali bywalcy, czasem to ich odsyła do ASO jak poważniejsze rzeczy,bo nie jest w stanie tego naprawić.

Pewnie teraz posypią się gromy że diesel ma moment obrotowy że tamto, siamto...i mówcie co chcecie. Dziwie się ze po takich kosztach włożonych w auto sprzedajecie je i kupujecie znowu... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.diesla jakbyście jeszcze wniosków nie wyciągnęli mając nadzieję że tym razem będzie git.Ale cóż nadzieja matką głupich.
Ktoś tam w postach(nie chce mi się już szukać)zastanawiał się nad benzolem... brać i tyle!!! szczególnie 2.0 przy prawie 8 k obrotów się milutko robi...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a nie brrrrrrrr... przy 4.5 k
Sorrki za przydługawy pościk ale myślę że przemówi niektórym do rozsądku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez slavco ; 25-03-2010 o 21:49
slavco jest offline   Odpowiedź z Cytatem