Cytat:
|
Potwierdzam, że u mnie jest własnie tak jak piszesz - to znaczy mam polifta i airbox ma 3 otwory, jeden w który wchodzi rura idąca z nadkola, drugi (taki mały prostokącik) na dolnej "ściance" i trzeci od strony silnika, taki podłuzny, w którym brakuje na zewnatrz jakiejkolwiek rury.
|
No to już mam pewność, że ten trzeci otwór jest seryjny, bo zastanawiałem się, czy to czasem nie dzieło poprzedniego właściciela airboksa. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie airbox ST220 + panel K&N produkuje efekty dźwiękowe na poziomie stożka, szczególnie przy depnięciu.
Jakby ktoś chciał sobie przerobić zwykły airbox na wzór ST220 (bo trudno go dostać) to tutaj jest mój opis z podanymi wymiarami otworów:
http://www.mondeoklubpolska.pl/modul...wtopic&t=75543
Cytat:
Przy okazji wymiany filtra (ja akurat wsadziłem panel Pipercross'a), zastanawiałem się czy nie udałoby sie tam jakiegoś nawiewu z pobliża grila albo dolnego wlotu w zderzaku poprowadzić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Z tego co patrzyłem ELM-em to on wcale nie zasysa gorącego powietrza, ale sam chcę spróbować zrobić coś takiego. Trzeba tylko kupić rurę z elastyczną końcówką o odpowiedniej średnicy, żeby dała się przymocować do tego płaskiego wylotu. Widziałem kiedyś taką na Allegro za jakieś drobne pieniądze...