View Single Post
Stary 26-03-2010, 14:46   #14
Rijndael
ford::professional

Model: -
Silnik: -
Rocznik: -
Domyślnie Odp: Co potrzebne do montażu stożka w ST 200

Cytat:
Potwierdzam, że u mnie jest własnie tak jak piszesz - to znaczy mam polifta i airbox ma 3 otwory, jeden w który wchodzi rura idąca z nadkola, drugi (taki mały prostokącik) na dolnej "ściance" i trzeci od strony silnika, taki podłuzny, w którym brakuje na zewnatrz jakiejkolwiek rury.
No to już mam pewność, że ten trzeci otwór jest seryjny, bo zastanawiałem się, czy to czasem nie dzieło poprzedniego właściciela airboksa. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie airbox ST220 + panel K&N produkuje efekty dźwiękowe na poziomie stożka, szczególnie przy depnięciu.

Jakby ktoś chciał sobie przerobić zwykły airbox na wzór ST220 (bo trudno go dostać) to tutaj jest mój opis z podanymi wymiarami otworów: http://www.mondeoklubpolska.pl/modul...wtopic&t=75543

Cytat:
Przy okazji wymiany filtra (ja akurat wsadziłem panel Pipercross'a), zastanawiałem się czy nie udałoby sie tam jakiegoś nawiewu z pobliża grila albo dolnego wlotu w zderzaku poprowadzić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z tego co patrzyłem ELM-em to on wcale nie zasysa gorącego powietrza, ale sam chcę spróbować zrobić coś takiego. Trzeba tylko kupić rurę z elastyczną końcówką o odpowiedniej średnicy, żeby dała się przymocować do tego płaskiego wylotu. Widziałem kiedyś taką na Allegro za jakieś drobne pieniądze...
Rijndael jest offline   Odpowiedź z Cytatem