Cytat:
Dziwne że ropniaki są obecne pod wodą, na wodzie, na gruncie, i nawet w powietrzu a benzyna ? To już chyba wiele mówi jaką konstrukcją jest Diesel i pokazuje to znaczną wyższość nad silnikami benzynowymi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Benzyniaki są po prostu słabe.
|
Świetnie to wydedukowałeś. Pozwolę sie nie zgodzić. Może czegoś nie rozumiem, ale nie zauważyłem żeby w TDCI moment obrotowy, który często wychwalasz, zasługiwał na jakieś szczególne oklaski, Benzyniaki są słabe piszesz! Oto dane 2,0 benzyna w mondku od 0-100 9,9 sekundy, 2,0 TDCI od 0-100 10,9 sekundy! Teraz wyjmij z twojego TDCI turbinę i co się stanie? Nie jestem złośliwy, więc nie opiszę tej sytuacji. Możesz zrobić inaczej, dołóż do 2,0 benzynki turbinę i znów co się stanie? Właśnie takie miałem odczucia, kiedy spróbowałem jazdy TDCI kumpla.
Kolejna sprawa, to ten moment tak przez Ciebie czczony, niektórzy się rozpisują jakie to dzisiejsze diesle są elastyczne. Może coś źle zrozumiałem, to mnie wyciągnijcie z błędu. Co z tego, że TDCI ciągnie od dołu, skoro na górze zupełnie sobie nie radzi? Ciągnie powiedzmy od 1000-1500 RPM i kiedy dojdzie do 3000-3500 przestaje ciągnąć. Mały eksperyment. Ruszamy sobie z miejsca, pierwszy bieg już mamy z głowy, dwójka, jedziemy, osiągamy 3500 rpm, w tym momencie Srebrna Strzało musisz wajchować, a ja jeszcze cisnę na dwójce do 5-6 tys, uzyskując lepsze przyspieszenie. Potwierdzają to dane.
Jeszcze jedno, wycztałem w którymś z tematów, jak to przepowiadasz koniec silników bnzynowych. Znów się mylisz. Moim zdaniem to Diesle długo nie pociągną, już osiągnęły szczyt możliwości, nie wiele więcej da się zrobić. Kolejne normy wyślą je na emeryturę, bo ile można zakładać filtrów DPF, z jednym są same problemy. Kolejnych norm te silniki nie bedą w stanie spełnić.
Takie jest moje zdanie, trochę sie rozpisalem, sorki. pozdrawiam wszystkich i życzę miłej eksploatacji bez usterek.