Cytat:
Dokładnie, też do tej pory miałem same benzyniaki, ale jazda nowoczesnym dieslem jest o wiele przyjemniejsza niż nawet najlepszą wolnossącą benzyną (nie mówcie o samochodach wyczynowych bo nie o nich mowa).
Jak dla mnie, za lepsze trzeba dopłacać i tak jest też z TDCi.
Jego utrzymanie jest droższe niż benzynowca w końcowym rozrachunku, ale równoważy to znacznie lepsza charakterystyka silnika.
Ja osobiście wolę dopłacić i czerpać przyjemność z jazdy.
Zastanawiałem się też przed kupnem nad turbo benzyną ale nie jest to samochód na dłuższe trasy (chodzi o przebiegi pomiędzy tankowaniami), bo lubię dużo jeździć a nie tracić czas na stacjach benzynowych. A tu zalewam do pełna i przez 1000km spokój-nie muszę nawet zerkać na wskaźnik paliwa-i to mi się najbardziej podoba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale każdy i tak zrobi jak uważa!
|
Oczywiście, ja wcale nie jestem przeciwnikiem klekotów, tylko chciałem wyjaśnić pare kwestii. Zapraszam do spróbowania jazdy jazdy moim 2,5 V6. O ST nie wspomnę, bo wyczynowych mialo nie być.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ruszasz z trójki i jedziesz, przy 140 wrzucasz 6 bieg, prawie jak automat
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..Moim zdaniem to jest właśnie elastyczność, a ile frajdy daje.