Temat: [Fiesta 2008-2012] Nowy Ford Fiesta,co sadzicie
View Single Post
Stary 28-03-2010, 22:13   #644
Zuuczek
ford::average

Model: Fiesta
Silnik: 1.4 A4
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Czesc,

Mam od pol roku to mile autko. Naczekalem sie niemilosiernie, bo nieco ponad 6 miesiecy, ale po pol roku uzytkowania moge smialo powiedziec, ze bylo warto czekac. Automat moze nieco niekorzystnie wplywa na zuzycie paliwa i na przyspieszenia, z druguej jednak strony zapewnia niwbywaly komfort, szczegolnie w miescie. W zimie na pokrytych blotem sniegowym parkingach Automat z ESP bez problemu radzil sobie w miejscach, gdzie inne samochody wymiekaly. Miaem pelno obaw odnosnei automatu tym bardziej, ze byl to zakup "kota w worku", nie bylo mozliwosci odbycia jazdy probnej automatem w kraju. Teraz moge powiedziec, ze komfort jest niebywaly. Polecam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Byl gdzies watek wymiany oleju po 3K km, mnie udealera rekomendowali taka wymiane, by "opilki" spuscic. Brzmialo logidznie, wiec zrobilem.

Nie grzeje mi sie konsola srodkowa, samochod sprawuje sie dobrze. Przyciski otwierania i zamykania okien sa faktyczie umieszczone przezabawnie, dla krotkorekich, ale to kwestia przyzwyczajenia. Jedyny mankament, to nie dzialajaca czasem sygnalizacja niezapietych pasow, pewnie przy okazji przegladu lub jakiejs akcji serwisowej sie tym trzeba bedzie zajac, bo nie postrzegam tego jako czegos waznego.

Pozdrawiam
Zuuczek jest offline   Odpowiedź z Cytatem