29-03-2010, 15:55
|
|
|
ford::average
Imię: Darek
Model: Ford Mondeo Mk3 kombi
Silnik: TDCI 2.0 automat tip-tronik 115KM
Rocznik: 2004
|
Odp: Re: Kasowanie kontrolki wtrysku w mk III
Cytat:
|
Witam. Mam Mondeo 2,0 TDCi 130 km w automacie. Jak jadę spokojnie to wszystko jest ok jak tylko próbuje troszeczkę szybciej i mocniej naciskać pedał gazu zapala się od razu kontrolka świec i auto gaśnie, po krótkim postoju można jechać dalej. Byłem w ASO i panowie stwierdzili, że kontrolka ta zapala się gdyż przy większym obciążeniu silnik przełącza się w tryb awaryjny. Po podłączeniu samochodu pod komputer stwierdzili, że do wymiany jest: pompa, napewno z 2 wtrysków się przelewa (zalecają wymienić 4), wymiana listwy common rail, przewodów paliwowych, płukanie całego układu paliwowego (zbiornik itd.), opiłki metalu w paliwie. Czyli koszta ok. 10 000 zł. jak nie więcej. Czy ktoś mógłby poradzić gdzie można potwierdzić tą diagnozę i czy na pewno są to takie koszta (woj. pomorskie). Jedyne co narazie się nasuwa to zepchnąć auto do rowu i mieć święty spokój bo trochę mnie to przeraża.
|
Zapraszam kolegę Jobbar do zapoznania się z moją historią o silniku TDCI a dużo się dowiesz i zaoszczędzisz nerwów kasy i czasu
http://forum.fordclubpolska.org/show...=79474&page=10
|
|
|