Odp: Czujnik świateł "Auto"
nie rozumiem Waszego toku myślenia :-(
po kiego grzyba zasłaniać czujnik? Skoro i tak chcesz mieć włączone światła to włącz je normalnie bez auto...no chyba (a tak dawno zmieniłem na skandynawskie, że nie wiem), że po ustawieniu włącznika na "światła" po wyłączeniu silnika i zamknięciu auta pozostają zapalone pozycje...u mnie to się dzieje wyłącznie przy ustawieniu włącznika na "pozycje"
a co do podświetlenia deski i conva...bez skandynawskich MUSISZ ciągle regulować jasność conva, bo w dzień nie widzisz bez ustawienia na maksa, a w nocy wali po oczach i musisz go przyciemnić...
tak, czy siak COŚ musisz regulować, to ja już wolę przełączać ze skandynawskich, gdzie podświetlony jaśniej jest wyłącznie convers i radio, na światła mijania, gdzie przyciemniony jest convers i lekko podświeltone radio i deska, niż bez tego ciągle zmieniać jasność wszystkiego tym malutkim pokrętełkiem do jasności...
btw. dopiero od stycznia 2010 roku światła dzienne mogą się palić BEZ świateł tylnych zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Infrastruktury z dn. 4 maja 2009 roku (Dz. U. Nr 75/2009, Poz. 639), a przy samochodach rejestrowanych od 01.01.2010 to rozwiąznie jest obligatoryjne