Witam!
Znalazłem trochę informacji na ten temat, ale nikt do końca nie określił przyczyny.
Problem polega na tym, że tylny, prawy amortyzator od jakiś dwóch tygodni strasznie skrzypi gdy jedzie się po nierównościach!!! Coś jak guma trąca o metal.
Sprawdzałem na postoju naciskając auto z tyłu. Ba, nawet próbowałem tył rozbujać skacząc w bagażniku
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i jest cicho, ale wystarczy że koło wpada w dołek podczas jazdy to słychać skrzypnięcie. Dziś jadąc do pracy zauważyłem że po ściągnięciu tej gumowej osłony z amorka w bagażniku jest ona w środku poobcierana. Po tym zabiegu nieco ciszej, ale to nie rozwiązało problemu do końca.
Jakieś sugestie, bo szukając info na ten temat na forum znalazłem sporo tematów, ale bez odpowiedzi.
Pilnować będziesz poziomu oleju w silniku, bo turbina Twa potrzebuje go niezmiernie, a wymiany oleju pilnować będziesz bardziej, niźli wierności kobiałki Twej. Lepsza bowiem niewierność małżeńska, niźli w dieslu Twoim malutka usterka