Pisze to zeby moze komus pomoc w naprawie tego co bylo u mnie
wiec tak po zczytaniu tych kodow doszlem do wniosku ze moze przeczyszcze te czujniki ktore mi wyswietlilo i przeczyscilem przeplywomierz i czujnik podawanego powietrza plynem WD-40 i benzynką, a oprocz tego zaowazylem ze mam przerwe miedzy rurka idaca od filtra powietrza do mixera gazu (przed przepustnicą) bo tedy ciągnoł mi lewe powietrze i spilowalem otwory do przykrecenia "tej" rurki tak aby doszla o samego konca mixera
(jutro postaram sie wrzucic fotki. moze sie przydadza
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
I PROBLEM ZNIKNĄŁ ZERO FALOWANIA I SZARPANIA!!!! (tylko szkoda ze nie jestem dokladnie pewien co mu pomogło
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
Pozostał mi tylko jeszcze jeden problem gdyz nadal silnik pozostal troche mułowaty i po resecie kompa jeszcze raz zrobilem mu diagnoze i wyskoczyl kod 157 i chcialbym sie dowiedziec czy to przez przyplywke moze sie mulic na zimnym i na gorącym silniku (jak temperatura jest na "N" problemu nie ma)