wskrzeszenie zeteca
panowie jestem laikiem w kwestiach mechaniki i stad prosze was o rade i zarazem pomoc otoz dwa tygodnie temu wjechalem w kaluze po przejechaniu ktorej moj ford zgasl i od tamtej pory go niedotykalem auto na biegu nie obroci kolami wiem ze zassal wode z kaluzy do cylindrow. chce sie was zapytac co teraz zrobic od czego zaczac omijajac mechanikow bo juz mi postawili takadniagnoze ze bania mala a co najlepsze wszyscy mowili co innego dlatego nim im oddam chce wiedziec co trzeba zrobic nim mnie nalicza za cos co bylo dobre a wymienili aby podbic koszty wiem tez ze wiekszosc z was powie wymien silnik jednak tego nie zrobie chce zrobic to auto procz silnika jes jeszcze masa roboty lecz lubie to auto i chce je ozywic zatem jezeli ktos wie jak sie do tego zabrac to prosze o pomoc silnik to zetec 1.8 16v 115 km z 1997r przebieg 130 000. odnosnie wymiany silnika to juz lepiej wolalbym pozbyc sie samochodu nawet jeden daje mi mondeo1995 taki sam silnik z gazem lecz ja wole swoj coz zrobie gdy lubie to auto zatem jezeli ktos mysli tak jak ja to zapraszam
|