Temat: [Mondeo 1996-2000] Benzyna cieknie po baku.
View Single Post
Stary 03-04-2010, 20:31   #2
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Benzyna cieknie po baku.

Cytat:
Napisał black_time Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam.Moje autko to Mondek 97r 2.5 V6 Kombi.Dzisiaj zauważyłem wyciek benzyny pod autem,a kapało z baku (wcześniej śmierdziało paliwem w aucie).Przy pompie paliwa sucho.Wszedłem pod auto i na moje oko to ciekło gdzieś na łączeniu rury od wlewu paliwa z bakiem.Teraz moje pytania.Co mogło się rozszczelnić?Jak się to rozłącza (jakoś się odkręca czy coś)?Czy wystarczy wymiana jakiejś uszczelki,czy coś jeszcze tam może być?

Póki co odessałem troche paliwa,ale dalej się sączy.Postawiłem sobie baniaczek pod autem i zobaczymy co będzie.
Jak mialem MK2 też mnie to spotkało . Z opisu jest to to samo co u mnie . Cieknie Ci przy wchodzeniu rury do baku. Jest tam uszczelka . Trzeba niestety opuscić zbiornik i wymienić ten gumowy element na nowy. Jest do kupienia w serwisie lub dobrze zaopatrzonym sklepie Forda . Niestety już nie mam MK2 i nie mam Finis kodu tej części ( a miałem )

pozdr