Cytat:
|
Muszę Cię zmartwić, ale ma tylko 42 litry - każda wersja. 45l miała poprzednia wersja i bez problemu dawało się przejechać 600km na baku, a tutaj mam problemy osiągnąć taki dystans przy dynamicznej jeździe.
|
Aaaa w sumie mniejsza o bak
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ważna wielkość spalania
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak czytam te raporty na autocentrum.pl, a jest ich tam z 50, większość dla benzynowych i rozrzut jest spory, zarówno w jeździe miejskiej, jak i na trasie, ale generalnie sporo jest narzekań na wysokie spalanie, dużo wyższe niż deklarowane w specyfikacji.
Fabryka, co prawda, podaje że wielkości ze specyfikacji są osiągnięte w konkretnych "laboratoryjnych" warunkach, a więc można się spodziewać wyższych wyników w rzeczywistym użytkowaniu.
Ciekawy jest czyjś wpis o 7 l/ 100 km przy prędkości 160 osiagnięty dieslem 1.6. Podejrzewam, że to może o pół litra lepiej niż benzyna zakładając, że obydwa typy silników mają tak samo przekłamujący komputer.
Mam zatem prośbę do wszystkich tu piszących o krótką wzmiankę, jakie mają zużycie paliwa w trasie i w mieście oraz o ile z czasem spadają te wartości
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dziękuję !
Mancat, a ja myślę, że jesteś świadkiem właśnie spadku spalania wraz z "docieraniem" się silnika
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I z tego, co piszesz, to jazda miejska, więc wynik "przekłamany" 5,6 l, a powiedzmy realny - powiększony max. o 1 litr, to i tak superwynik w jeździe miejskiej
Pzdr.