Temat: [Fiesta 2008-2012] Nowy Ford Fiesta,co sadzicie
View Single Post
Stary 05-04-2010, 10:59   #690
mancat
ford::advanced

Model: Fiesta
Silnik: 1.4 PB
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Cytat:
Napisał Ford-fan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
(...) Mancat, a ja myślę, że jesteś świadkiem właśnie spadku spalania wraz z "docieraniem" się silnika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I z tego, co piszesz, to jazda miejska, więc wynik "przekłamany" 5,6 l, a powiedzmy realny - powiększony max. o 1 litr, to i tak superwynik w jeździe miejskiej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pzdr.
Pewnie jakoś się tam dotarł, cokolwiek przez to rozumieć - pisaliśmy już zresztą o tym, ale największe spadki spalania zauważyłem, gdy zacząłem kontrolować jazdę, każdy jej aspekt w zasadzie. Przy tym silniku trzeba się pilnować. Co do przekłamania to też się okaże, bo komp różnie kłamie, inaczej przy wyższym spalaniu, inaczej przy niższym. Też już o tym wspominałem :-).

Moja jazda jest miejsko-podmiejska, czasem dłuższa trasa drogami krajowymi. Więc wynik raczej standardowy. W samym mieście byłby litr więcej - lekko.

Ile kierowców tyle wyników spalania:
http://www.spritmonitor.de/en/overvi...0000&gearing=1

Tu masz wynik wyszukiwania fiest (2009-2010) 1.4 o przebiegu min. 10000. Wyniki: od 6 do prawie 8l/100km.

Ostatnio edytowane przez mancat ; 05-04-2010 o 11:06
mancat jest offline   Odpowiedź z Cytatem