Temat: [C-MAX 2007-2010] Felgi do 1.6TDCi 109KM
View Single Post
Stary 05-04-2010, 14:25   #23
exoryna
ford::advanced

Model: c-max
Silnik: spalinowy
Rocznik: 1410
Domyślnie

Cytat:
Mam pytanie - jaki jest sens zakładania szerszych opon z tyłu jeżeli ma się przedni napęd -
W moim przypadku chodzi o to, że po prostu nie dostałem 4 opon w takim samym rozmiarze a nie chciało mi się już kombinować i szukać gdzie indziej.

Inne pytanie mi się nasunęło:
Czy różne rozmiary opon na przedniej i tylnej osi to problem przy kontroli drogowej lub badaniu technicznym? Oczywiście w ramach jednej osi opony są takie same.
Pojazd nie ma adnotacji w DR, że posiada różne rozmiary. Czy różne rozmiary opon na przedniej i tylnej osi to problem przy kontroli drogowej lub badaniu technicznym? Oczywiście w ramach jednej osi opony są takie same.
Pojazd nie ma adnotacji w DR, że posiada różne rozmiary.

Cytat:
Napisał exoryna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I jeszcze jedno pytanie z mojej strony.
Zakupiłem takie felgi 17": Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

et=55
szer=7,5"

opony jakie planuje to
215/45 przod
225/50 tyl
Oczywiście przekręciłem rozmiary opon, bo na przód poszły 215/50 a na tyle siedzą 225/45.
Trochę bardziej szumi niż na 205 16". Ale wszystko złożyło się bez problemów i nie obciera.

A takie pytanie mam, zobaczcie jak się przykręciło koło. Nakrętki do połowy tylko się wkręciły. Można tak zostawić czy dłuższe szpilki dać?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Wojtek ; 13-09-2012 o 19:21
exoryna jest offline   Odpowiedź z Cytatem