Cytat:
|
Zauważyłem, że po stronie pasażera jest woda, co prawda leci ona na gumowy chodniczek ale denerwuje mnie to. Wyciek mniej więcej jest na wysokości lewej nogi pasażera z tyłu jakby za schowkiem. Gdzie szukać dziury w takim razie pod maską?
|
W tych samochodach na 99% problem z "podszybiem", a raczej jego brakiem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wywal akumulator, może ominie cię wyjmowanie nawiewu, bo niestety woda lubi i tam spływać i się przygryzać przez blachę. W necie znajdziesz fotorelacje z takiej naprawy.
Jeśli masz klimę, to ciężko dostać się pod dmuchawę. To co się da łatasz z zewnątrz, resztę od wewnątrz kabiny z dużym zapasem.
To co się da ładnie oczyść z gruzu, pomaluj jakąś dobrą farbą antykorozyjną i walisz włóknem z żywicą (ja to robiłem moim ulubionym zestawem naprawczym firmy NOVOL). Warto jeszcze udrożnić "odpływy" w blasze.
Na koniec, jeśli ktoś pozbył ci się półki na akumulator warto takie coś zaimprowizować, żeby ślizgający się akku nie wygrzebał nowych dziur. Czas wykonania to parę godzin, ale radze zarezerwować sobie jeden słoneczny dzień ze względu na schnięcie farby i żywicy.
PS. Dobry sposób na szukanie dziur to z zewnątrz poświecić latarką, i patrzeć od środka kabiny na prześwity.
Powodzenia !