Temat: [Kuga 2008-2012] Zalety pojazdy
View Single Post
Stary 06-04-2010, 19:14   #6
Zielnik
ford::average

Model: Ford Kuga
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Zalety Kugi

1. Przede wszystkim REWELACYJNE zawieszenie, dzięki któremu właściwości jezdne, wchodzenie w zakręty, itp. nie ustępują dobrym osobówkom. Jeździłem wszystkimi SUVami w tej klasie na rynku i Kuga najbardziej przypomina pod tym względem BMW X3, chyba nieznacznie mu ustępując.
2. Design zewnętrzny - bez komentarza, każdy widzi i podziwia
3. Wyciszenie wnętrza - podobnie jak wyżej konkurencja daleko w tyle. Ostatnio przejechałem się CRV i Outlanderem, tak dla porównania po okresie użytkowania Kugi - rany porażka, już chyba traktor ciszej chodzi, a po oczach biją tandetne plastiki !!!
4. Dynamiczny i jednocześnie oszczędny silnik, zapewniający naprawdę niezłe osiągi jak na auto tej wielkości. Gdyby nie krótkie przełożenie jedynki... ale coś za coś - krótka jedynka przydaje się w terenie.
5. Niezłe światła (Kuga najlepsza w teście Auto-Świat pokonując nawet Audi, Merca i BMW) http://www.auto-swiat.pl/wydania,Tes...e,22791,1.html
6. Świetne hamulce – kosa! Zwykle bardziej uważam, aby ktoś mi w tył nie wjechał, niż czy wyhamuję. W paru testach Kuga pod tym względem też wygrywała.
7. Rewelacyjne nagłośnienie audio, przynajmniej w wersji DVD Balupunkt bo z Sony nie słuchałem - tutaj nawet znajomy z wypasionej BMW X5 podziwia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Do tego ochrona głośników przez automatyczną redukcję basów i wysokich tonów przy dłuższym postoju auta na silnych mrozach (taka ciekawostka).
8. Praktyczna, dzielona klapa bagażnika - jedyna takie rozwiązanie na rynku. Gorzej z kosztami wymiany w razie uszkodzenia (występuje tylko jako cała klapa!) ale to już inna sprawa.
9. Szeroki bagażnik i idealnie płaska podłoga po złożeniu siedzeń. Awaryjny nocleg w lecie bezproblemowy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
10. Niezłej jakości wykończenie wnętrza, design i ergonomia - oczywiście w porównaniu do konkurencji w tej klasie, bo parę rzeczy do poprawy w kolejnych wersjach jest.
11. Kuga najtańsza w eksploatacji (źródło SAMAR) http://www.samar.pl/__/__la/pl/__ac/...ploatacji.html

Ostatnio edytowane przez Zielnik ; 06-04-2010 o 20:51
Zielnik jest offline   Odpowiedź z Cytatem