Temat: [Fiesta 2008-2012] Nowy Ford Fiesta,co sadzicie
View Single Post
Stary 06-04-2010, 21:56   #700
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Cytat:
Napisał mancat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio gdy było cieplej ok 16-18 st. C, jeździłem z klimą i ledwo chłodziła na 2 biegu wentylatora i temp. ustawionej na min. Wymieniono filtr przeciwpyłkowy, był zapchany i po prostu nie potrafił przepuścić przez siebie odpowiedniej ilości powietrza. Przebieg, nieco ponad 14000 km, koszt 150 zł (filtr z wymianą). Trochę szybko się skończył, myślałem, że wytrzyma do pierwszego przeglądu. Doradca powiedział mi, że mieli już przypadek wymiany po niespełna 6000 km. No cóż, może nowy będzie lepszy...?
Tutaj raczej bym obarczał układ sterowania klimą i specyficzną pogodę. Miałem to samo i strasznie mnie denerwowało, że przy 16 stopniach na dworze idzie się ugotować w aucie (w kurtce co prawda), a sprężarka włączała się i wyłączała co jakiś czas. Założę się, że jak zrobi się dużo cieplej, to będzie wszystko ok. Sprawdź przy najbliższej okazji jak będzie słońce i mniej niż 20 stopni, czy nie będzie podobnie. Ustawienie na min pomaga, bo chłodzi, ale fakt słabo dość, jakby pół mocy.
A jak ustawisz temperaturę klimy na 20 stopni, a na zewnątrz jest 16-18 to układ będzie grzał o te kilka stopni - tak miałem. Nie wiem tylko czemu czujnik wewnątrz nie rozpoznaje, że jest cieplejGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem