View Single Post
Stary 07-04-2010, 16:16   #2
Rijndael
ford::professional

Model: -
Silnik: -
Rocznik: -
Domyślnie Odp: Po wymontowaniu klapek kolektora będzie róznica ?

Cytat:
Napisał rustin Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzisiaj z racji wolnego dnia postanowiłem wyrzucić klapki u siebie.Zrzucenie kolektora nie jest łatwe ale jakieś bardzo trudne też nie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co się okazało,drut w kolektorze co trzyma klapki jak nowy,tak samo klapki tylko jedna miała wytartą tulejkę więc przebieg znowu uważam że mam org Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jako że nie chciałem ich zostawiać i tak je wywaliłem bo z czasem pewnie trzeba było by.
Po co wywalałeś jak były sprawne? To taki prosty system zmiennej geometrii dolotu, wpływa pozytywnie na moment obrotowy (jeśli jest oczywiście sprawny).

Cytat:
Napisał rustin Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co zauważyłem,przedtem jak jechałem na luzie z górki to obroty spadały na takie jak na postoju czyli ok 750 teraz dopóki auto w ruchu obroty są 1000 dopiero jak się zatrzymam to 750 więc jest teraz ok czy było przedtem?
Przedtem.
Rijndael jest offline   Odpowiedź z Cytatem