Cytat:
|
wiam, jestem nowym nabywcą forda mondeo kombi tddi 115km 2,0
podczas jazdy zgasł mi silnik i kontrolka od świec żarowych zaczeła migac
czy komuś z was się to przydażyło? i co to może byc za przyczyna lub kilka?
|
Witam. Mam ten sam typ silnika. Być może moje "doświadczenia" do czegoś się przydadzą. Miałem bardzo podobne przypadki. Pierwszy przypadek - w czasie jazdy auto w pewnym momencie przestało reagować na "pedał gazu". Samochód wchodził na wolne obroty , migały sprężynki i ...po zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu wszystko wracało do normy. Tak się działo w różnych odstępach czasu Można było jechać..ale stres cholerny bo niechby tak w czasie wyprzedzania... Pomogło forum
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.oraz .. wymiana "pedału gazu" , który jest raczej sterownikiem elektronicznym niż tradycyjnym "naciągaczem linki" .
Przypadek drugi - najpierw lekkie szarpnięcia ( jakby się coś przytykało na wtryskach, brak mocy .....przestało coś się przetkało na tydzień. Po tygodniu znowu szarpnięcia brak mocy i wraca moc...zgasł, dziękuję.... ale sprężynki nie migały. Padła pompa paliwa ( na krótką metę może pomóc reset poprzez odłączenie aku na 15-20 minut ale...).
W jednym i drugim przypadku podłączenie do komputera wykazało błędy tych właśnie podzespołów. Proponuję żebyś nie eksperymentował bo szkoda zdrowia i kasy...co ma być to będzie ...musiało być zrobione.