View Single Post
Stary 08-04-2010, 13:13   #194
mkaminski100
ford::expert

Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
Domyślnie Odp: co kupicie po Focusie ?

Cytat:
Napisał Oskar_FKP Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja mam z tyłu 3 niezależne siedzenia i ustawione w konfiguracji 2.
Jest o wiele wiecej miesjca niz w FFI to samo z przodu. Ostatnnio jadac jako pasażer miałem wrazenie ze nogi mi sie nie mieszcza .
co do bagaznika nie mam zastrzeżen. dodatkowo jesli chodzi o wysokośc jest mniej sciety niz FFI.
Ja jestem zadowolony .
Ale mierzyles i porownales wyniki? Ja go niestety pomierzylem i porownalem do MKI i jak srodek jest bardzo zblizony to bagaznik C-Maxa z kombi MKI przegrywa z kretesem.
Zlozenie srodkowego siedzenia tez nie zwieksza szerokosci, a jedynie przesuwa fotele do tylu i do siebie, ale zabiera za to sporo miejsca z bagaznika.
Ja kupilem C-Maxa bo wydawal sie pojemnym autem dla mlodej rodziny (w moim przypadku 2+male dziecko), ale moja rodzina lepiej sie miesci w Focusie MKI. W srodku jest dosc podobnie, ale wyjazd na zakupy z wozkiem to tragedia. Ostatnio jechalem z malym kartonem i musialem wozek ulozyc na przednim siedzeniu...

Niestety jak MKI ergonomia i srodek bil nawet Vectre B i C tak C-Max jest blizej Zafiry (Astra) z tym, ze w odroznieniu nie widzialem go z 7 siedzeniami. Dla malej rodziny pojemniejszy jest MKI lub MKII, ale kombi, a dla wiekszej S-Max - tym mozna spakowac sztab wojska.
mkaminski100 jest offline   Odpowiedź z Cytatem