View Single Post
Stary 08-04-2010, 13:49   #16
swirkopiotr
ford::amateur

Model: Ford Mondeo
Silnik: turbodiesel 1998cm duratorq
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Nawigacja denso ikona braku sygnału gps

Dzisiaj osiągnąłem sukces...Przyszły ciepłe dni, gdzie można coś pogrzebać i zabrałem się za szukanie przyczyn, która trapi wielu z nas. Zacząłem znowu od wyjęcia stopki dachowej( odkręcić należy śrubkę na klucz typu torx od wnętrza samochodu, zdejmując wcześniej wewnętrzne oświetlenie na wysokości wewnętrznego lusterka, które jest mocowane do podsufitki zasówkami). Na tej aluminiowej kostce, w którą wchodzi stopka jest stalowa podkładka, która jest aż biała od zgromadzonej śniedzi, soli (po zimie). Ona jest profilowana tak, aby zapewnić masę do karoserii (ma ostre zakończenia przywierające do blachy). Długo musiałem ją pieścićGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Po ponownym montażu, ku mojemu rozczarowaniu, dalej nie było sygnału GPS (stopkę mam nową). Wlazłem w bagażnik do napędu DVD i go odkręciłem. Znajduje się tam duża kostka sterująca i zupełnie po drugiej stronie ten cienki czarny koncentryk zakończony wtyczką. O kant d...y można rozbić to fabryczne połączenie tego przewodu i wtyczki!!! Przy delikatnie mocniejszym pociągnięciu wtyczka została w napędzie, a środkowy bolczyk został na koncentryku. Mogę jednoznacznie stwierdzić, że czyniona jest w tym miejscu tandeta! Długo mi zajęło rozebranie wtyczki ( należy wyjąć; podważyć białą zaślepkę, następnie czarną micro zapadkę która utrzymuje środek wtyczki i wysunąć ten środek. Nie dopatrzyłem się wcześniejszej ingerencji "Polaka". Po prostu ewidentnie można wyciągnąć wniosek, że przewód jest źle zarobiony, i bardzo luźno zaciśnięty. Złożyłem, skręciłem i nawigacja działaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
swirkopiotr jest offline   Odpowiedź z Cytatem