Odp: ASO - Kołbaskowo Szczecin
Hehe, widzę ze nie tylko ja bylem naiwny jadąc do Bemo koło ronda Hakena - odradzam! Oczywiście pana doradce spotkalem dwukrotnie - w zwiazku z przegladem przed kupnem i po tym jak pojechalem tam zeby wgrać nowy soft do climatronica do mojego MkIII 2001. To pierwsze odpuszcze - pierwszy raz bylem w takiej sytuacji, poszlo 400 zeta za 2 godziny przegladu - ok (choc smiali sie ze mnie w innym warsztacie forda ze u nich to za 150 to samo by powiedzieli) Na innym forum czytalem ze jest mozliwe wgranie nowego softu do climatronica sprzed liftu (jest to tzw sterownik nadwozia z updatem wtryskow itp itd). Zrobilo tak ileś tam wlascicieli mondeo wiec uznalem to za logiczne ze sie uda. Telefon wiec do ASO na pomorskiej - Gosć spytal sie innego wspolpracownika od kompa i odpowiedzial ze jest w 100 % update i mozna przyjechac, oczywiscie 230 pln za podlaczenie i wstawienie, poniewaz mieli wolne miejsce 4 godziny po telefonie a bylem wolny wiec pojechalem blizej do ronda hakena do p.Marka. On oczywiscie stanowczo stwierdzil ze moj ford jest nie updatowalny, zrobil diagnostyke i skonczylo sie na wyczyszczeniu wewnetrznego czujnika jakoby byl zapyzialy. zaplacilem hmm 290 zeciszy(komp + przetarcie czujnika) - No comments. Aha, no wiec z forum dowiedzialem sie ze przed liftem byly tez panele climatronica juz z updatowanym softem i żółtym znaczkiem - tez od kilku ludzi co to ma(nie wazne teraz jakim znaczkiem) - pan M. odpowiedzial "stanowczo" "hmm nie nie przypominam sobie zeby takie cos w ogole bylo". Spytalem przy okazji gdzie moglbym dostać smar silikonowy o którym czytalem na forum ze jest ujety jako dodatkowe wyposażenie Forda, byl nawet podany numer finnis- "nie wiem gdzie taki katalog z numerami finnis mozna znalezc". No wiec - reasumując zdzierstwo, ubytki wiedzy i dziw ze ta sama firma a kazdy ma inną koncepcję na podstawowe sprawy. ODRADZAM Bemo przy Rondzie Hakena.
|