Temat: [Fiesta 2008-2012] Nowy Ford Fiesta,co sadzicie
View Single Post
Stary 09-04-2010, 19:11   #717
Ford-fan
ford::average

Model: Fiesta 7. generacji :)
Silnik: 1.6 non-diesel ;)
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Cytat:
Napisał boncio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ty nie myśl, tylko kupuj jak chcesz. Bo jeszcze coś doczytasz i się rozmyślisz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz sobie na pytanie ile procentowo będziesz jeździł po mieście, a ile w trasie. Czy chcesz się ścigać w mieście, czy wystarczy Ci dynamiczna i tylko trochę wolniejsza jazda.
Ale czemu aż 2 miesiące? Ja w najgorszym okresie czekałem 7 tygodni z czego 3 to transport i nasza biurokracja. Choć chyba nie mogłem zmienić silnika, fakt.
Toretycznie (wg danych fabr.) 1,6 w porównaniu z 1,4 pali kapkę więcej (w mieście 0,4 litra), a po mieście będę jeździł tak z 7-8 tys. km rocznie.
Do tego jakieś drugie tyle weekendowo - wakacyjnych wyjazdów.
Po mieście dynamika 1,4 jest OK na 200% Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zaś w trasie faktycznie lepiej mieć większego "kopa" przy wyprzedzaniu + na autostradzie większy zapas Vśred.(=podróżnej = u mnie 150) do Vmax w celu choćby mniejszego hałasu silnika, jak sądzę, a więc kłania się jednak 1,6 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na razie więc nic nie zmieniłem (tzn. nic ZNOWU nie zmieniłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) i czekam na 1,6.
A z tym czekaniem, to najpierw miało być 7-8 tygodni, ale potem był jakiś problem ze strony firmy z opcyjnym wyposażeniem, a jeszcze niedługo potem zmieniłem poj.silnika i przez to może być teraz nawet 10 tygodni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na szczęście ogromna większość tego czasu już za mną Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chyba, że się jednak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wkurzę i wcześniej drapnę jakiegoś taniego, używanego diesla 1,6, ale na razie dokładnie takiego, jaki by mi odpowiadał, nie widzę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pzdr.
Ford-fan jest offline   Odpowiedź z Cytatem