View Single Post
Stary 09-04-2010, 22:09   #14
sw.wilq
ford::average

Model: Ford C-MAX
Silnik: 1.6 TDCi 110KM
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Brak mocy - obroty się koncząna ok2780 RPM

Cytat:
Napisał HYCHLA Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Tak czy siak, zacznij od sprawdzenia tego co wywala na kapie, wezyk o ktorym tu mowa i zawor.

Sam zawor wymienial kolega SmutnyIndyk (jak dobrze pamietam w 1.6 TDCI) i zaplacil cos 320zl za zawor ktory wyglada tak samo w 2.0Tdci.
http://moto.allegro.pl/item960064025...a.html#gallery
U mnie wczoraj objawiło się podobnie. Po podłączeniu pod 2 różne komputery wyświetliło się ... brak błędów (zarówno bieżących jak i zapamiętanych) a samochód uparcie jeździł jak w trybie serwisowym.

Jako że wcześniej byłem już umówiony na wymianę filtra paliwa, to podpytałem się mechaników co to z tym zrobić (ASO staram się omijać z daleka jeśli mogę). Trafiłem do jednego "szpeca" który pomajstrował z zaworkami no i ... okazało się, że zawór sterowania turbo się zakleszczył, turbo się nie odłączało i genialny sterownik silnika sam z siebie ścinał obroty. Nowy zaworek i zrywność powróciła Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jedna zagwózdka pozostała jednak (i na to nie mam póki co odpowiedzi) - mimo awarii, komputer twierdził że wszystko działa OK!