Cytat:
O spalanie to bym się nie martwił. Odkąd montują wtryski jest duży zakres regulacji spalania i przy odpowiedniej technice jazdy powinno być porównywalne albo mniejsze niż w 1.4, choćby dlatego że mając duży zapas mocy możesz korzystać z "elastyczności" i jeździć na 5 biegu. Niestety diesle tego nie umożliwiają. Coś za coś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A co do kraju pochodzenia to sam mam z BELGI. Dziwne bo produkowane w tej samej fabryce a ma nie ma żadnej akcji serwisowej....... Sam szukałem na alledrogo i muszę powiedzieć o dużej nieuczciwości sprzedawców. Pomijam fakt że część fiest jest źle opisana (oszustwo) bo piszą że mają diesla 1.6 a na zdjęciu są 1.4 (różnica widoczna z dużej odległości na zdjęciu silnika - jest totalnie inny układ)
|
No z tymi ściągaczami zachodnich autek trzeba bardzo uważać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A co dokładnie miałeś na myśli z tym, że diesle tego nie umożliwiają ?
Czyli, że jak w dieslu wrzucasz piątkę powiedzmy "już" przy 90-100 km/h, to jazda nie staje się oszczędniejsza niż na czwórce (w myśl głównej zasady ekonomicznej jazdy: "jak najniższa prędkość na jak najwyższym biegu) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pzdr.
PS.
Glucosum, napisz proszę przy okazji, bo ciekaw jestem dla porównania z benz., jakie miałeś
spalanie chwilowe oraz
hałas na autostradzie przy np. 150-160 km/h oraz przy Vmax, o ile oczywiście próbowałeś już Vmaxa
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzięki !