wiem kolego ale kupujac silnik ze szrotu tez nie wiem co kupie kazdy zachwala bo chce sprzedac. powiem ci co ja dokladnie planuje otoz najpierw chce posprawdzac co jest uszkodzone jezeli wal i blok sa dobre sprawdze pozostale korbowody przypaszczam ze im nic sie nie stalo lecz chce miec pewnosc ze napewno sa dobre. obwiam sie ze na uszkodzonym korbowodzie dostal i tlok zatem musze znajsc korbowod z tlokiem nominal rzecz jasna to tyle co potrzebuje. pierscionki to oczywiste ze musze wymienic nie wiem jak z panewkami czy te beda dobre czy tez nie i tu sie pojawia problem bo nawet gdybym chcial zalozyc nowe to nie wiem czy przy nowych trzeba robic szlif walu czy cos takiego bo tu opinie sa rozne jedni mowia ze tak inni ze nie ze nowe sie uloza tak sam z pierscieniami jedni ze szlif drudzy ze chonowanie a trzeci ze nie trzeba nic robic
tego wlasnie nie wiem
narazie jak juz pisalem to tylko gdybanie co poszlo widze pogiety korbowod a co zreszta to sie okaze jezeli cos wiecej jest uszkodzone to tak macie racjie nie warto tego robic a silnika w polsce nie kupie bo nigdy nie wiesz co kupisz dlatego tez bedac w szwecji gdzie wkrotce wyjezdzam rozejze sie za jakims ale do tego czasu pobawie sie tym posprawdzam anuz tak wiele nie ucierpial za pare dni odbiore od sprawdzenia to wam napisze co i jak z reszta podzespolow
ale powiem wam jeszcze jedno takie dlubanie to fajna sprawa moze caly dzien przesiedze i nic nie zrobie ale przynajmniej nikt mi nie gada co bym piwa nie pil gorzej po powrocie do domu ale to juz inna bajka narazie Panowie odezwe sie za pare dni
Ostatnio edytowane przez Wojtek ; 12-04-2010 o 16:45
|