Cytat:
|
Wszyscy LEon pracuja w piatek i wracaja wlasnie tamtedy do krakowa. Zwlaszcza, ze jest to glowny wlot od Olkusza (patrz Katowice i caly śląsk). Rzadko kto teraz korzysta z płatnej jesli musi codziennie tak jezdzic. Plus dalej jak zaczyna sie opolska łaczy sie z wlotem od strony Warszawy i kielc. Dodaj do tego remont ronda przy MAkro i wyjdzie ładny korek! Wiem, bo tydzien temu tak wlasnie wjezdzalem od strony katowic. Pozniej nie jest lepiej. Do pokonania al. 27 listopada, okolice dworca glownego i dwa ronda przez ktore przebijaja sie ludzie wychodzacy w piatek z pracy. Po godz. 14 wogole nie polecam az do 20 tej trasy
|
powiem Wam, że ja pracuję na Balicach. Mieszkam w okolicach Parku Wodnego po drodze na 10 minut zbaczam po dziecko do przedszkola i całość zajmuje mi 1,5h. Taki jest korek. MASAKRA. Wcześniej około 40 minut jechałam z pracy do domu.
Przy rondzie Ofiar Katynia (hmm.. ) korki z każdej strony mimo, że jeszcze nie puścili ruchu drogą zapasową (czyli 2 pasy w 1).
W dodatku przejazd przy Balicach (czytaj droga na Kryspinów) będzie usiana policją i żandarmerią, już od jutra. Ciężko będzie dojechać.
Więc taka moja rada, jeśli już się ktoś wybiera, to na pewno nie na ostatnią chwilę i najlepiej nie drogą obok Lotniska przy Balicach.