Temat: [Focus 1998-2004] Szarpanie podczas przyspieszania
View Single Post
Stary 15-04-2010, 10:26   #20
wrona25
ford::beginner

Model: Focus
Silnik: 1.4
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: Szarpanie podczas przyspieszania

Miałem ten sam problem bardzo długo z nim walczyłem ale się w końcu udało.Przyczyna była banalna po prostu zatkało się sitko.Dokładnie opiszę o co chodzi aby nie było pomyłek.Niestety musisz zdemontować zbiornik ,pod siedzeniem w nie ma dojścia do pompy paliwowej,następnie wyjmujesz całą białą puszkę(obudowę pompy paliwowej) na dole jest sitko (może być zanieczyszczone),otwierasz obudowę i bezpośrednio do pompy dołączone jest drugie sitko tak jakby w kształcie małej buteleczki czy saszetki i umocowane one jest w pionie ma wysokość około 5 cm u mnie one było tak do 3/4 wysokości zatkane i paliwo wlatywało tylko górą ,jak zeszłem poniżej tego poziomu gdzieś około 1/4 zbiornika paliwa nie dało rady zasysać benzyny .Jak nie dostaniesz takiego sitka po prostu dokładnie je wyczyść lub wywal i sprawdź jaki efekt.Możesz nie demontować zbiornika tylko wyciąć pod siedzeniem dziurę w miejscu gdzie wchodzi wiązka elektryczna do pompy paliwa (dużo mniej roboty) i uważaj przy ściąganiu przewodów paliwowych te zabezpieczenie jest takie trochę delikatne ale jak ostrożnie podejdziesz nic nie powinno się uszkodzić.
wrona25 jest offline   Odpowiedź z Cytatem