Cytat:
|
Brakuje 1.8 troszeczkę kultury.
|
OOOOooooo - stanowczo protestuję przeciw odmawianiu kultury (czyli brutalnie mówiąc - schamianiu) slinikowi 1.8 TDCi, który mam zamontowany w moim C-MAXie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Z moich krótkich doświadczeń wynika, że ten silnik jest bardzo kulturalny i prawie zawsze robi to, o co go poproszę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A proszę go zazwyczaj o to, żeby toczył najczęściej do przodu, rzadziej do tyłu cały pojazd. I póki co, stara się spełniać moje oczekiwania - raz tylko jeden odmówił mi współpracy na całe dwie minuty gasnąc, ale wtedy wyświetlił mi się komunikat "Awaria układu zasilania", więc to nie była wina silnika, tylko wtrysków/pompy/filtra paliwa/czy co tam jeszcze składa się na ten układ. Zresztą po tych dwóch minutach silnik podjął współpracę i wykonuje ją do dziś w sposób BARDZO KULTURALNY zresztą
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
A tak na poważnie: myślę, że ZAWSZE i WSZĘDZIE będę bronił walorów 1.8 i udowadniał jego wyższość nad "francuzami" - bo ja mam pojazd z tym właśnie silnikiem. I myślę, że szczęśliwi (lub nieszczęśliwi) posiadacze aut z silnikami 1.6 i 2.0 TDCi będą postępowali dokładnie odwrotnie niż ja i to z tego samego, co ja, powodu. Dlatego dyskusja na temat: "Który lepszy" sprowadza się do dyskusji o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy lub odwrotnie.
Każdy z tych silników ma swoje wady (w moim nie podoba mi się jego spalanie po mieście - ale to może dlatego, że oczekiwałem od niego spalania na poziomie motoroweru
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) i zalety (w moim przypadku największą zaletą jest to, że się jeszcze nie popsuł - i niech tak już zostanie, czego sobie i Wam życzę).
Winszuję tyle przyjemności z jazdy, ile ja odczuwam i oby Wasze samochody jeździły bezawaryjnie tak długo, jak mój (mój może o dzień dłużej)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Pozdrawiam
P.S.: A 1.8 TDCi i tak jest lepszy (bo mój)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.