Witam!
Jeszcze się do tego nie zabierałem dlatego chcę zdobyć parę informacji być może takich, które się innym przydadzą. Chodzi o to, że chcę wyregulować wszystkie drzwi i mam w związku z tym kilka pytań dla znawców tematu:
1. Do czego służy zaznaczone na zdjęciu ustrojstwo?? (otwór do jakiejś regulacji, do smarowania, itp???)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
2. Drzwi od kierowcy podczas zamykania tak jakby lekko się podnoszą w momencie gdy uchwyt na słupku wchodzi w zamek. Da się to wyregulować zawiasami (i jak?) czy trzeba zamek na słupku opuścić?
3. Pozostałe drzwi domykają się wyjątkowo lekko, ale za to na dołkach słychać jak stukają. Jak to wyregulować, jeżeli na postoju nie mają luzu (chodzi o to, że przy otwartych drzwiach nie ma luzu góra/dół)?? Podnieść do góry zamek na słupku?
Pilnować będziesz poziomu oleju w silniku, bo turbina Twa potrzebuje go niezmiernie, a wymiany oleju pilnować będziesz bardziej, niźli wierności kobiałki Twej. Lepsza bowiem niewierność małżeńska, niźli w dieslu Twoim malutka usterka