Cytat:
|
Grubo się mylisz!!!
podsumujmy:
- rozrząd robisz przy 200.000km
- aktualnie pompa jest niby dobra
- robisz tylko rozrząd
|
alez dlaczego sie myle drogi kolego ? NIE napisalem ze NIE nalezy tego zrobic, tylko ze znajomy mechanik powie ci konkretnie ile ta pompa wytrzymuje (moze to jest 300kkm ? nie wiem), ew jesli robi w np serwisie forda powie ci czy mieli kiedykolwiek problemy z pompa w tym modelu. sam tez wiesz ile robisz kkm rocznie - bo jesli wymieniac profilaktycznie cos co dajmy na to twoim stylem jazdy wytrzyma jeszcze 3 czy 4 lata to ja sie pytam - po co ? i znajomy mechanik zapyta sie tak samo.
chcialem natomiast zauwazyc ze mechanik ktory cie nie zna zawsze bedzie chcial cie wydoic. zawsze powie ze cos trzeba wymienic. pompa ? noooo oczywiscie, przeciez pompe ZAWSZE TRZEBA wymieniac przy rozrzadzie.
ja kiedys tez tak dorbiazgowo dbalem o auta - wszystko co sie da robilem, profilaktycznie, przy okazji etc. efekt tego taki ze owszem naprawialem auta, ale w efekcie nie sobie ale ludziom ktorzy je ode mnie potem kupowali. teraz juz tak nie robie. ale moze dlatego ze mam znajomego mechanika
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.