Odp: Sytuacja polityczna po katastrofie a wybory prezydenckie
wydaje mi się, że z PiSu tylko ziobro miałby jakiekolwiek szanse do walki o fotel prezydenta, osobiście wolałbym Komorowskiego i mam nadzieję, że w drugiej turze będzie ktoś z SLD i PO. żeby przypadkiem naród ponownie nie popełnił tego błędu co 5 lat temu [prawie] i żeby nie przyszło znów nam się wstydzić za prezydenta nieznającego własnego hymnu, że o innych sytuacjach w życiu publicznym nie wspomnę jak - spieprzaj dziadu itd. Bo co nam po tym, jak 2 lata później były ponowne wybory i wyszło że wcale PiS nie był taki fajny [skoro przegrali]. z obecnych partii i polityków stawiam na PO i komorowskiego. patrząc na tych którzy maja realne szanse na zwycięstwo.
Lechu był jaki był, ale potrafił odpuścić i ugryźć się w język, Jaruś już taki nie jest, zawiść bije od niego pełną parą, a absurdalne argumenty odkąd jest w opozycji przeciwko rządowi są żałosne i nie pokrywają się kompletnie z tym co myślą ludzie i jak oceniają nas obecnie inni przywódcy na świecie. Choćby wyróżnienie dla Jacka Rostowskiego. A w PiS? Było coś? mundurki, teletubisie, artur borubar, spieprzaj dziadu i amnestia maturalna, do tego wszystkiego agresywna polityka wobec rosji i innych. Rozgrzebywanie niepotrzebnych rzeczy, które nie mają wpływu na przyszłość a zajmują się nimi wszyscy w PiS. Oby Jaru nie wyskoczył z hasłem kampani "jako brat bliźniak wiem dobrze jak dopełnić woli brata, by w kraju było lepiej".