Odp: Wymiana Silnika co i jak ???
Rozmyslam czy moj silnik oplaca sie remontowac ktory mam teraz wsadzony.. Ale mysle ze on juz jest trupem. Objawy sa nastepujące.
Na benzynie jak go odpale i daje mu gazu to pierw (Buuuu) Muła łapie a za chwile obroty rosną powoli tak jakby nie palil na 1 garze.. i wkręcają sie do 3 tysięcy max a czasami nawet nie chcą osiągnąc 2.5 zeby mogl sie na gaz przełączyc dławi sie strasznie.. za to jak odpale go juz na start z gazu, Trzyma obroty nie za pięknie ale trzyma! i jak daje mu gazu to reagule tak nawet nawet na depnięcie gazu i nie zamula tylko poprostu wolniej rosną niż powinny ale wiadome gaz robi swoje z silnikiem.. Ale musze robic to stopniowo bo jak gwaltownie wcisne do konca tak strzela ze az zeskakuje rura z kolektora ta co prowadzi do filtra powietrza, podejrzewam ze jest to wina rozregulowanego gazu, ale najbardziej zalezy mi zeby to chodziło na benzynie gaz to juz bedzie wtedy Pikuś.. Mógłby może ktoś mnie oświecic w tym temacie co może byc??.. Może wtryski roz**bały się? albo silnik poprostu był zagotowany i juz jest złom.. Dodam jeszcze że koleżka który nim wczesniej jezdzil wjechal w jakis kamien chlodnice uszkodzil i woda wyleciala i bez wody troche mu w dupe wcisnął i wrocil do domu postawil i tak stal przez całą zimę aż do kilku dni wstecz jak go wzialem.
|