Temat: [Fiesta 2008-2012] Nowy Ford Fiesta,co sadzicie
View Single Post
Stary 18-04-2010, 17:20   #753
caligator
ford::average

Model: Fiesta
Silnik: 1.6 120KM
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Cytat:
Napisał Ford-fan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Caligator, ale przecież Ty w 1,6 benz. masz praktycznie identyczne osiągi, jak 1,6 diesel - tylko o sekundę gorsze przyspieszenie na 4.biegu, a resztę parametrów lepsze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A już tak nie świrujmy z tym momentem obrotowym. Czytałem o nim sporo ostatnio i naprawdę nie jest to aż takie cudowne zjawisko, jak o nim mawiają właściciele diesli Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Liczy się też m.in. elastyczność silnika i zapas mocy, a tu benzyna o identycznej pojemności, co diesel wcale temu ostatniemu nie ustępuje, a niekiedy nawet przewyższa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tym bardziej, że porównujemy tu diesel TURBO ze zwykłą benzyną, więc ta ostatnia naprawdę wypada lepiej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pzdr.
miałem wcześniej 1.9 tdi i wrażenie pędu jest niemiłosierneGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a taką fiestę po gwarancji wystarczy zmodyfikaować dobrym programem i mamy 270nm i 115hp...

w tym sensie trochę żałuje że nie mam diesla... bo z benzyną już się nic nie zrobi chyba że ktoś mieszka w uk i odda autko do kolesi z mountuneGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

co nie zmienia oczywiście faktu iż jestem w pełni zadowolony z mojego silniczkaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

P.S. powiedzcie mi czy też tak macie że jak włączycie awaryjne i zamkniecie auto, to przy jego ponownym otwarciu wyje wam alarm?? bo nie wiem czy czasem nie mam czegoś skopanego w instalacji alarmu... po za tym dość często mi się sam załącza...

Ostatnio edytowane przez caligator ; 18-04-2010 o 17:23
caligator jest offline   Odpowiedź z Cytatem