Temat: [Mondeo 2000-2007] Kluczyk nie otwiera maski, co robic?
View Single Post
Stary 18-04-2010, 22:43   #40
Piotros1
ford::amateur

Imię: Piotr
Model: Ford Mondeo MKIII
Silnik: 1.8 benzyna
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: [Mk3] Kluczyk nie otwiera maski, co robic?

Ja od wczoraj też mam ten sam problem ale po kolei:
- wczoraj próbuję otworzyć klapę, kręcę w lewo klapa się uchyla ale po przekręceniu w prawo już nic sie nie dzieje, klapy nie podniosłem.
- dzisiaj udało mi się wsunąć paluchy i odblokować zaczepy atrapy tak że udało mi się ją trochę odchylić od dołu i przy zamku tak akurat żeby użyć klucza do odkręcenia dwóch śrub mocujących zamek (nie musiałem ich rozwiercać, może poprzedni właściciel już przy nich grzebał). Po odkręceniu ostrożnie wyciągnąłem zamek poprzez uchyloną atrapę przy zderzaku. Następnie użyłem długi śrubokręt + plastikowa przedłużka która jest oryginalnie za zamkiem i w lewo, w prawo i klapa otwarta. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)))

Napsikałem WD40 gdzie się tylko się dało, poskładałem wszystko do kupy (oprócz atrapy) i wszystko działało bez zarzutu.
Zadowolony zamontowałem atrapę, zamknąłem klapę i znów się nie otworzyła. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.(((

Rozmontowałem wszystko jeszcze raz ,tym razem uszkodziłem troszkę atrapę + zepsułem zamek. zamek już nie chce kręcić nawet w lewo dlatego jutro jadę zawieźć go do regeneracji, a później zacznę sprawdzać co dalej jest nie tak z tą klapą.

Ostatnio edytowane przez Piotros1 ; 18-04-2010 o 22:48
Piotros1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem