Odp: Światła do jazdy dziennej ?
Witam, postanowiłem odświeżyć trochę temat, po tym jak 2 tygodnie temu zamontowałem sobie takie okrągłe światła LED do jazdy dziennej,
Światła kupione w Niemczech z homologacja do jazdy dziennej (oznaczenie RL - moc 4,4W) i funkcja ściemniacza czyli funkcja świateł postojowych (homologacja A02 - moc 0,6 W). Oba oznaczenia tych homologacji są wybite na szybce tych świateł, a montaż jest w granicach oznaczonych przepisami (min. 25 cm od dołu, max 40 cm od zewnętrznych obrysów karoserii i min. 60 cm odległości miedzy tymi światłami, światła o powierzchni świecącej min. 40 cm kwadratowych).
Mój model to ST220 i umieściłem je we wnękach obok okrągłych świateł przeciwmgielnych tak, ze teraz mam tam po 2 światła z każdej strony (najnowszy model mercedesa klasy E ma takie rozwiązanie w wariacie świateł bez ksenonów, z tym ze te światła do jazdy dziennej sa na żarówce - tzn ma 4 okrągłe światła w zderzaku na dole).
Światła zapalają się automatycznie po przekręceniu stacyjki w położenie II. Jeśli włączy się światła (postojowe albo mijania) światła te przyciemniają się i pełnia funkcje dodatkowych postojowych tzn świecą dalej ale bardzo słabo, jednak efekt w nocy jest bardzo fajny.
A tu fotki.
Ostatnio edytowane przez Tom303 ; 20-04-2010 o 09:07
|