View Single Post
Stary 22-04-2010, 14:07   #24
trend
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 benzyna 145 KM
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: "przełącznik" pod gazem po pierwszym uruchomieniu

Cytat:
Napisał Leonzaw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wiesz co ja sporo śmigam w trasach ale jeżeli mam tylko po mieście, to faktycznie tyle mi pali ... już jakiś czas temu w innym poscie pisałem z jednym z usserów, który pisał że spalanie ma coś poniżej 8l (jeżeli dobrze pamiętam), że wg mnie to niemożliwe ... pamiętaj to jest wielkie ciężkie auto, no ruszając je co chwilę silnik musi trochę spalić no nie ma siły ... u mnie mniej więcej wygląda to tak:

miasto (korki, światła) - 12-13l - w zimie grzeje sie dłużej, ale latem znowu klima

trasa (bardzo spokojna jazda, ale nie zawalidroga Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) - 9-10l
trasa (autostrada 160-180km) - 12-14l w zależności ile aut jest na drodze

wg mnie Bytom jest bardzo podobny do Wrocka, nie wiem jak Ci sie udaje w mieście do 10l zejść ... a już ze średnią to mnie powalasz bo to oznacza że jeżeli w mieście nawet masz 10 to na trasie musisz schodzić poniżej 7l ... taki wynik to chyba diesle nie mają

no bez przesady, mi dosłownie po chwili pokazuje 90st nie wiem może ujadę 2-3 km max
ja gdzieś tu wspominałem, udało mi się zejść do 7,3l na trasie Szczecin-Warszawa drogą krajową 10 (Piła, Bydgoszcz, Toruń, Płońsk) wg obliczenia - tankowanie do pełna przed ruszeniem w trasę w Szczecinie, tankowanie do pełna po przyjeździe do Warszawy.

w mieście po Warszawie 12, czasem 13 litrów. inaczej się nie da. kilka ostrych przyspieszeń mniej i trasa 30 minutowa, zamienia się w 45 minutową. trzeba walczyć o życie w tym mieście Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
trend jest offline   Odpowiedź z Cytatem