Cytat:
|
Ciepło przyszło i automatycznie spalanie spada. Paliwa i tak brane są z jednego miejsca. Wszystkie nazwy gold, hiper, super to nic jak tylko nazwa handlowa. Ja mam przyjemność tankować dużo w Niemczech i nie ma żadnej różnicy. Duże znaczenie ma płynność jazdy i możliwość uniknięcia szarpanej jazdy.
Obecnie moja średnia wychodzi 8,5L/100km
|
Temperatura u mnie nie ma nic do rzeczy. Teraz jest zimno, 3 stopnie a nie 15 jak było wcześniej a pali o litr mniej...
Styl jazdy, trasa codzienna na 3 bakach identyczna, te same odległości, tylko inne paliwo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
EDIT 13.05.2010 Spalanie 9,9 l/100 po mieście w tych samych co powyżej warunkach. Rano korek, po południu ciut lepiej. Paliwo zmienione z Statoil DieselGold na zwykły ON ze stacji Statoil 1-2-3. Spalanie ponad 1 litr mniejsze
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Forumowicze w starszych fordach pisali w Konkursie Statoil, że ich auta palą mniej na DieselGold. Widocznie najnowocześniejsze konstrukcje palą wręcz odwrotnie...