Temat: [Mondeo 2007-2014] Lista ewentualnych usterek
View Single Post
Stary 23-04-2010, 12:15   #1671
Leonzaw
ford::advanced

Model: Mondziak MKIV Titek
Silnik: 2,0 DURATEC
Rocznik: 06.2008
Domyślnie Odp: Nowe Mondeo - lista ewentualnych usterek

Cytat:
hehe potwierdzam awaryjne przy hamowaniu migają czasem nawet za często...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jvc to już wiem dlaczego tak często musisz tarcze wymieniać ... ciśniesz hamulec zbyt często Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał trtami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie też zdarza sie ze tylnia wyciaraczka sie wlaczy ale tylko na jeden raz - nie udalo sie wykryc reguły kiedy tak sie dzieje
wydaje mi się że jest to efekt zapamiętywania ostatnich ustawień, komp nie rozgranicza ile auto było wyłączone tylko domniemuje że jezeli padało jak gasiłeś to pada i jak odpalasz więc dla bezpieczeństwa trzeba by było szybki przetrzeć.

trzeba by było taki test zrobić ... gasząc auto podczas deszczu wyłączyć wycieraczki na "0" i przednia i tytlnią i dopiero po chwili zgasić a następnie podczas odpalania zwrócić uwagę czy też będzie śmigała "na sucho" (oczywiście podczas zgaszonego auta nie ruszać nic z włącznikami wycieraczek - odpalać też na "0")
http://lh3.ggpht.com/_mXbuixnOU84/S7...eonzaw%202.JPG

Ostatnio edytowane przez Leonzaw ; 23-04-2010 o 12:21
Leonzaw jest offline   Odpowiedź z Cytatem