Cytat:
|
Hmm nie zgadzam się. To co jest droższe zazwyczaj jest lepsze. Wątpie aby w polsce kilka milionów ludzi , którzy jeżdźą VW byli idiotami, którzy przepłacają.Poza tym po to na forum człowiek piszę pod swoim imieniem tudzież pseudonimem aby wyrazić swoją subiektywną ocenę . Skoro VW mi się nie psuło to nie widzę przeszkód aby skompić od schlebiania tej marce. Mondeo fakt faktem, jest komfortowe i dobrze się prowadzi, ale przy oryginalnym przebiegu 150 tyś sypie się jak .....,i to nie tylko moje spostrzeżenia, a większości forumowiczów. Ci z disli narzekają na wtryski, ci w PB na klapki kolektra, układ zapłonowy. i wszyscy na zrzerajaca nasze dzwi RDZĘ!!!, co jest nie do pomyślenia w VW.etc. Mimo zaistniały różnic, wierzę w to ,że Mundzio po wpakowaniu kilku tyś w niego stanie się wkońcu wymarzonym bezawaryjnym autem.
Pozdrawiam
|
Skoro uważasz że to co droższe to lepsze to dam przykład Mercedesa E-klasse z ubiegłej generacji (zwłaszcza z lat 2002-2003). Takie drogie cudo powinno być bezawaryjne a tymczasem... spora część właścicieli więcej czasu spędzała w serwisie niż w trasie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A wracając do mondeo - porównując MK4 do MK3 uważam że poprzedni model był naprawdę udany. Zapewne zawsze jest to kwestią konkretnego egzemplarza ale u mnie pierwsza i jedyna poważna awaria to dopiero gdzieś
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.po 240 tys km pompa wspomagania. Nie wspominam o takich historiach jak jakiś napinacz czy gumy w tylnej belce bo to traktowałem jako normalną eksploatację - nic w końcu nie jest wieczne.
Kupując auto w połowie 2002 r miałem wybór pomiędzy TDDI a TDCI i z pełną świadomością wybrałem ten pierwszy silnik. Natomiast co którzy pokusili się na zakup TDCI służyli fordowi za króliki doświadczalne.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale tak jest w każdej marce - wchodzi nowy model/silnik/zawieszenie a po roku-dwóch następują poprawki w modelu "uwzględniające opinie i skargi użytkowników"
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jaki z tego wniosek? Jakbym miał kupować mondeo TDCI to nie starszy niż z 2004/2005