Odp: Obciera coś
No i jestem po mechaniku. Byłem na Robotniczej 22. Miałem lekki luz na wałku i oczywiście zablokowaną kierownicę. Właściciel Pan Kamil bardzo spoko gościu. Nie naciągał na niepotrzebny wydatek wymienia tylko to co musi. Mają swoją piaskarkę więc jak czyszczą turbinę to właśnie piaskarką a nie jakimiś szczotkami. Umówiłem się jeszcze na wtorek, gdyż okazał się że prawdopodobnie mam padnięty zaworek N75 i daje za małe ciśnienie. porobiłem trochę zdjęć turba przed czyszczeniem i po czyszczeniu, więc jakl skumam jak to wrzucić na forum, to wrzucę. Koszt całej zabawy -razem z nowym N75- 1000 pln, więc chyba nie najgożej, a robota wykonana napewno uczciwie.
To są zdjęcia turbiny przed piaskowaniem. Na ostatnim widać wirnik. Na moje szczęście jest cały - nie ma wypalonych łopatek. Pan Kamil twierdzi, że bardzo często wyjmuje turba z uszkodzonym(nadpalonym) wirnikiem, którego przyczyną jest lanie wtrysków. Turbo dostaje za dużo paliwa i wypalają się łopatki wirnika. Na trzecim widać śladu po skrzydełkach. Kierownica była zablokowana, więc nie wykonywały pełnych ruchów.
Poniżej wkleję zdjęcia po piaskowaniu.
Ostatnio edytowane przez lysyG ; 25-04-2010 o 12:46
|