Temat: [Fiesta 1989-1996] Fiesta Mk3 - kontrolka "air-bag" ?
View Single Post
Stary 24-04-2010, 21:05   #5
JoeMix
ford::professional

Model: Fiesta Mk3 Futura
Silnik: 1118ccm 50KM
Rocznik: 1994
Domyślnie Odp: Fiesta Mk3 - kontrolka "air-bag" ?

Cytat:
Napisał DamianRTV Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak - na kontrolce jest narysowane to zapięcie pasów i poduszka przed chopkiem - tak to bynajmniej wygląda na rysunku
A widział Ty kiedy kontrolkę niezapiętych pasów,,, po pierwsze jest czerwona, po drugie nie ma na niej airbagu bo nie ma z nim nic wspólnego tak jak kontrolka SRSu w Mk3 nie ma nic wspólnego z niezapiętymi pasami,,,

Cytat:
Napisał DamianRTV Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jak odpalam auto to na 5 sek się to zapalało informując o zapięciu pasów ale jak nie zapiąłem to po 5sek to znikało i do tej pory było ok
A ja myślałem że to się zapalało na czas selftestu poduszek i gasło kiedy się okazywało że ukłąd test przeszedł (czy zapinałeś pasy czy nie to i tak gasło, bo z pasami to nie ma nic wspólnego, kontrolka od pasów świeci się non stop jak nie są zapięte, piszczy tylko na początku jak piszczeć może)

Skoro kontrolka mruga to w razie wypadku SRS nie odpali prawidłowo lub wcale nie odpali, gdyż ma awarię,,, nie wiem czy to wymiguje jakieś błędy,,,