Temat: [Mondeo 2000-2007] Mondeo - rozstanie poczytajcie !
View Single Post
Stary 24-04-2010, 21:26   #149
boro2511
ford::beginner

Imię: Marcin
Model: Mondeo Kombi MK3
Silnik: TDCI
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Mondeo - rozstanie poczytajcie !

fred33 i siwyxxx, nie ma sie co spinaćGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Każdy ma takie auto jakie sobie kupił. W moim przypadku (3 osobowa rodzina i auto z segmentu B) zaszła nie potrzeba ,ale konieczność kupna czegoś większego. Typy były 4: Passat, Vectra C, Mondeo i Laguna (wszystko w kombi).
Zacząłem się rozglądać, zbierać opinie na temat wszystkich samochodów od ICH UŻYTKOWNIKÓW i oto to co mi wyszło:
1. Passat-Jeśli nie z "pewnej ręki" to na 100% będzie kręcony. Znam historie, że jadąc do Polski handlarze mają swoje miejscówy i tam taka usługa kosztuje około 600-800 PLN. Kręcąc z 400 tyś na 180-190 tyś-i tak się super opłaca bo zawyży wartość o kilka tysiaków. Ponadto Passek to auto, które stosunkowo mógłbym stracić spod bloku z najwięszym prawdopodobieństwem. Do tego najdroższy z całej czwórki.Odpuściłem to auto.
2. Vectra-bardzo mi się podobała, ale niestety zabrakło mi trochę $...Ponadto miała motor z filtrem cząstek stałych a tego raczej nie chciałem.
3. Laguna-ponoć wieczne problemy z elektroniką. Znam przynajmniej 2 osoby, które mówiły, że nie ma miesiąca, żeby się coś tam jej nie zapalało...W kółko jeździli na komputer kasować błędy-jeździli bo auta posprzedawali.Odpada!
4.No i Mondeo-wygodny, dobre zawieszenie, obok francuza naprawdę dobrze wyposażony. Miałem możliwość pogadania z serwisantem z ASO (mamy klika fokusów w firmie). Cytuję..."Jeśli Mondeo MK3, to niech Pan weźmie raczej benzynę..."
Trafiła się okazja i go nie posłuchałem-mam TDCI. Z pewnego źródła z przebiegiem 160 tyś, ważnym badaniem Dekry do 2011 roku. Narazie nie żałuję. Argument-cena niższa od Passka i Vectry oraz przy podobnej cenie-większy i mniej awaryjny od laguny.
To tyle
pzdr

Ostatnio edytowane przez boro2511 ; 24-04-2010 o 21:53
boro2511 jest offline   Odpowiedź z Cytatem