No więc przetrzepałem poduszki - chodź ciężko się było dostać do tego wszystkiego - bo musiałem poluzować nawet całą tapicerkę - kokpit cały - panel przedni z podszybia, dokładniej mówiąc. Ale przecież nikt nie mówił że będzie łatwo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale dzięki Wam mój problem robi się łatwy.
Tak też myślałem, że coś może z wtyczkami bo ostatnio jak demontowałem krzyżak z pod maski to coś już nie tak było z tą taśmą od SRS w kierownicy co się kręci, i to ona powoduje, że miga:
- raz zaświeci co około 4 sek. jak odepnę poduszkę od kierowcy,
natomiast od pasażera to mruga 2 razy i to się powtarza co około 3 sek.
Jeszcze nie jestem pewny na 100% czy to ta taśma (ale tu o tyle jest dobry dostęp bo tylko plastyki zdejmuję z pod kierownicy / ewnt. zdejmuję kierownicę by tą taśmę wymienić) Bo jak poprawiłem styki od takiej puszeczki, która jest przykręcona do karoserii za panelem/ kokpitem i za wlotem powietrza środkowym czyli za schowkiem troszkę w górę - co wchodzi taka żółta duża wtyczka. Od tej pory się to uspokoiło ale jak się powtórzy to pewnie teraz taśma zostanie do wymiany przy kierownicy.
2 pytanie - czy poduszki mają datę ważności ?