Temat: [Fiesta 1989-1996] Fiesta Mk3 - kontrolka "air-bag" ?
View Single Post
Stary 25-04-2010, 13:09   #7
DamianRTV
ford::advanced

Imię: Damian
Model: MK-3 FIESTA GFJ 785
Silnik: 1119 cm3 / 37 KW / 50KM
Rocznik: 1995 - listopad
Domyślnie Odp: Fiesta Mk3 - kontrolka "air-bag" ?

No więc przetrzepałem poduszki - chodź ciężko się było dostać do tego wszystkiego - bo musiałem poluzować nawet całą tapicerkę - kokpit cały - panel przedni z podszybia, dokładniej mówiąc. Ale przecież nikt nie mówił że będzie łatwo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale dzięki Wam mój problem robi się łatwy.

Tak też myślałem, że coś może z wtyczkami bo ostatnio jak demontowałem krzyżak z pod maski to coś już nie tak było z tą taśmą od SRS w kierownicy co się kręci, i to ona powoduje, że miga:
- raz zaświeci co około 4 sek. jak odepnę poduszkę od kierowcy,
natomiast od pasażera to mruga 2 razy i to się powtarza co około 3 sek.

Jeszcze nie jestem pewny na 100% czy to ta taśma (ale tu o tyle jest dobry dostęp bo tylko plastyki zdejmuję z pod kierownicy / ewnt. zdejmuję kierownicę by tą taśmę wymienić) Bo jak poprawiłem styki od takiej puszeczki, która jest przykręcona do karoserii za panelem/ kokpitem i za wlotem powietrza środkowym czyli za schowkiem troszkę w górę - co wchodzi taka żółta duża wtyczka. Od tej pory się to uspokoiło ale jak się powtórzy to pewnie teraz taśma zostanie do wymiany przy kierownicy.

2 pytanie - czy poduszki mają datę ważności ?
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg Obraz.jpg (91.2 KB, 13 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez DamianRTV ; 25-04-2010 o 13:12
DamianRTV jest offline   Odpowiedź z Cytatem