View Single Post
Stary 25-04-2010, 13:36   #1
Jitter
Fusioneer

Imię: Rafał
Model: Fusion Trend Gold-X
Silnik: DuraTec 1.4 (FXJA)
Rocznik: 2009
Smile Wyprawa w Bieszczady - doradźcie.

Witajcie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Na przełomie lipca i sierpnia wybieram się w Wasze rejony, pooddychać klika dni świeżym powietrzem nad Soliną, dokładnie do miejscowości Polańczyk. Ponieważ jest to moja pierwsza wyprawa w tamte rejony i mam z Zielonej Góry kawałek drogi do pokonania (ok. 670km), chciałem zapytać się Was o kilka rzeczy, związanych z dojazdem i zwiedzaniem podkarpackiej krainy.

1. Wyznaczyłem sobie trasę dojazdu autostradą A4 (od Krakowa), dalej drogami E40, 73, 28, 84 (szczegóły trasy w załączniku - zrzucie ekranowym) - czy to "jedyna słuszna" droga dojazdowa? Jakich utrudnień mogę się spodziewać przy przejazdach przez miasta, szczególnie Pilzno, Jasło, Krosno i Lesko? Wszelki sugestie związane z radarami również mile widziane, gdyż, pomimo zainstalowania najświeższych POI nie wiem, na ile "życzliwa" będzie towarzysząca mi podczas podróży nawigacja z AutoMapą na pokładzie ;-) )

2. Jeśli szczęśliwie dotrę na miejsce: co warto zwiedzić w okolicach, w promieniu, powiedzmy, do 100km? Pytam Was, jako mieszkańców tego regionu, gdyż z pewnością znacie teren lepiej, niż nie jeden książkowy przewodnik turystyczny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

3. Czy są organizowane, a jeśli tak, to ile kosztują jednodniowe wycieczki autokarowe, np. na Ukrainę do Kijowa lub na Węgry?

Za wszelkie wskazówki i sugestie dotyczące dojazdu i poruszania się po Podkarpaciu będę bardzo wdzięczy. Oczywiście, zapraszam w tym czasie (tj. 30.07-6.08.2010r.) do Polańczyka na mały spot. Sądzę, że na miejscu uda się zorganizować jakiegoś grilla, poznać się i spędzić trochę czasu w miłym, fordowskim towarzystwie ;-)

Pozdrawiam i z góry dziękuję!
Rafał.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg trasa-Polańczyk.jpg (94.7 KB, 14 wyświetleń)