Temat: [C-MAX 2003-2007] wymiana piasty przód
View Single Post
Stary 25-04-2010, 17:38   #5
Ginter3
ford::average

Model: S-max
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: wymiana piasty przód

Cytat:
Napisał HYCHLA Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witka. Mozna poradzic sobie z imadlem ale wszystko z glowa. Bardzo latwo uszkodzic lozysko i kasa w bloto! Narzedzia to dobry komplet kluczy (15 do 22) ,imbusy 7(krotki bo niema miejsca miedzy sworzniem a przegubem) i 8, sciagacz do sworzni, nowa nakretka do sworznia i sruba z podkladka przegubu, klej do srob, odrobina smaru miedzianego na prowadnice klockow. Tyle. Powodzenia.
z tymi kluczami się prawie zgadza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. żeby odkręcić zacisk klocków potrzebny imbus gwiazdkowy a nie zwykły. Do prowadnicy zacisku właśnie piętnaska oczkowa najlepiej i 13 do odkecenia pólosi od piasty. Dalej nie rozkręcałem bo już wiedziałem, że bez prasy nic nie zrobie. A tak wogóle u mnie to 70 zł kosztuje wymiana wiec jak ktoś nie lubi dłubac to za dużo nie straci kasy.