Temat stary jak świat, ale może ktoś go jeszcze odwiedza
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam TD bez intercoolera, czyli 70KM.
Pali 7,4 w mieście przy mojej dość ciężkiej nodze. Próbowałem jeździć bardziej ekonomicznie ale spalanie sie znacząco nie zmieniło. W trasie ok. 5,5l/100km, ale pod warunkiem, że jedziemy ekonomicznie i nie z Vmax, bo spalanie rośnie znacząco.
Prędkość maksymalna to 160 km/h (gps pokazuje 150 km/h). Jednak jazda z taką prędkością generuje tak głośni szum silnika, powietrza i drgania całego auta, że po przejechaniu 300 km w takim stylu można paść trupem.
Mocy jest stanowczo za mało, aby spokojnie przemieszczać się w mieście i aby bezpiecznie wyprzedzać na trasie (trzeba mieć bardzo dużo miejsca).
Po włączeniu klimy silnik jest tak obciążony jakby nagle wsiadło do auta 5 osób.
Auto kolekocze niemiłosiernie. Zamawianie np. jedzenia w mc donaldzie albo płacenie za autostrade lub paliwo (ogólnie gdy stoimy z włączonym silnikiem przy ścianie budynku i przy otwartym oknie próbujemy zrozumieć rozmówcę) - MASAKRA. Silnik klekocze jak diabli.
Zawsze coś kapie spod silnika. A to płyn chłodzący, a to olej wspomagania, albo uszczelnienie wału zaczyna się pocić.
Jest strasznie nisko zawieszony. Wydaje się że wcale nie, ale jak się raz w tygodniu o coś zawadzi silnikiem lub przerysuje podwozie, to można szybko zmienić zdanie.
Wszystkie części są ok. 2 razy droższe niż do benzyniaka. Zawsze porównuję ceny i zawsze mnie szlak trafia.
Może to tylko moje krzywe szczęście, ale nie ma miesiąca, żebym nie odwiedzał mechanika. już niedługo będę miał więcej części nowych niż starych
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie ma się co oszukiwać. Ten silnik to nie jest udana konstrukcja.
Ogólnie drugi raz już bym go nie kupił, a do tego tak zraziłem sie do dieslów, że następne auto napewno nie bedzie na ON