Cytat:
|
Czarny dym przy kreceniu to wtryski, bardziej bialy to może być uszczela pod glowica, glowica. a bialy przy ujemnych temperaturach mogą być świece żarowe. Jeżeli Ci pali tam jak opisujesz to NIC NIE DOTYKAJ! nie sprawdzaj tez wtrysków, bo czasami jest tak ze po ich wyjęciu zaczynają gorzej pracować (tak miałem kiedyś w starym dieslu). Na moje silnik masz OK, nie warto sie bawić w jego naprawę, bo jest sprawny
|
Dzieki za pomoc. Taka fachowa dorada jest bezcenna
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Do małego dymka trzeba sie przyzwyczaic i będzie ok
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak jak pisałem wczesniej po nocnym postoju puszcza też małego dymka, ale on nie jest taki ciemny, ale spoko wierze Ci że jest ok i na odległość dobrze prześwietliłeś moja foczke
A tak na marginesie, chciałbym zapytać po jakim czasie włącza Ci sie wentylator w autku? U mnie podczas porannej jazdy do pracy (12km), w zalezności od temperatury otoczenia w autku jest nieraz 90 stopni, a nieraz poniżej 90, raz sie silnik zagrzeje szybciej, raz wolniej, ale sądze, że jest ok, bo to w końcu diesel
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Stojąc na parkingu i mając 90 stopni na wskaźniku chciałem doprowadzić do tego żeby sie włączył wentylator, ale po 5 minutach zrezygnowałem, bo nie chciało mi sie czekać.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Podobno trzebaby zarezerwować sobie troche więcej czasu do tego aż sie włączy (słyszałem, że ok 15 min.) Jak do tej pory w tym roku jeszcze nie miałem okazji widzieć go włączonego, bo nie stałem nigdzie w korku.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam,