Temat: [C-MAX 2003-2007] przyciemnianie szyb
View Single Post
Stary 27-04-2010, 22:26   #36
Zvirek
ford::average

Model: C-max Ultima
Silnik: 2.0 kle kle kle...
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: przyciemnianie szyb

Zrobił się mały bałagan, a z racji tego, że kiedyś oklejałem auta folią to mogę rozwiać parę "mitów" które tu widzę...
po pierwsze używać tylko markowych folii - Armolite i Sungard - dobre i relatywnie niedrogie
po drugie, jeżeli ktoś Wam przyciemni szybę z kropkami na obrzeżu tak, że widać pomiędzy kropkami powietrze, to znaczy, że nie ma pojęcia o oklejaniu szyb
po trzecie, markowa folia nie płowieje ani nie traci koloru - wyblaknąc to może folia za 50pln z allegro albo z bazaru
po czwarte, żeby zarysować folię, to trzeba naprawdę się bardzo postarać - przy normlanym użytkowaniu czy myciu nie ma szans
po czwarte, przyciemnienie "piecowe" czyli napylenie TiO2 wygląda najlepiej, ale jeszcze kilka lat temu robił to jedynie Technicolor z Zielonej Góry (wszystkie zakłady które to oferowały wysyłały szyby do nich), trzeba do tego wyjmować szyby, wysyłać i co najgorsze - jeśli ktoś ma psa, to niech zapomni - wystarczy, że pies poliże szybę i kaplica - nie wiem co ma pies za chemię w ślinie, ale wchodzi w reakcję z TiO2 i szyba wygląda jakby ktoś puścił pawia na niąGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zvirek jest offline   Odpowiedź z Cytatem