Odp: Gniazdo przyczepki - 8 pin?
maureliusz, oznacza to tyle, że miernikiem wpinasz masę gdzieś do auta i sondą sprawdzasz po kolei piny w gnieździe. Czy żarówka czy miernik zasada ta sama, z tym że przy mierniku nie masz takiego obciążenia jak przy żarówce.
arturek, tak jak pisałem przyczepka ok. Żadnych diód w lampach. Na innych autach działało.
Kubuch, sprawdziłem kable, rozkręcałem gniazdo i wszystko było oki.
Podsumowując: Zdecydowałem się rozebrać tapicerkę po lewej stronie w bagażniku, aby sprawdzić resztę kabelków. Ku mojemu zdziwieniu wszystkie kabelki idealne. Więc miernik w rękę i sprawdzałem po kolei gdzie ewentualnie mógł się prąd zgubić. I jak zwykle w takich przypadkach najprostsze rozwiązanie okazało się najtrafniejszym. Problemem był przepalony bezpiecznik zasilający moduł JAEGER od gniazda przyczepkowego. Wymieniłem i sprawdziłem miernikiem ponownie i jest już ok. Pozostaje sprawdzić na przyczepce, ale myślę że to już formalność.
Przyznam szczerze, że nie szukałem tu przyczyny ze względu na to, że reszta świateł działała poprawnie. No cóż nauczka na przyszłość, aby sprawdzić dosłownie wszystko, nawet najbardziej banalne rzeczy.
Dzięki wszystkim za rady i sugestie.
Pozdrawiam
|